1 Mayıs 2015 Cuma

Mezuniyet Balosu İçin Tavsiyeler

Herkese yeniden merhaba ! Blog yazmayı ve okumayı çok seviyorum. Okuma kısmına neredeyse hergün vakit ayırsam da yazma kısmı için o kadar şanslı değilim maalesef. Bunun sebeplerinden biri yani mezuniyet telaşında olmam da aslında bugünün blog yazısı konusu :)

Çalıştınız hayal ettiniz sınavlara girdiniz ve belki istediğiniz belki istemediğiniz bir bölüme gittiniz. Emek verdiniz ve son sınıfa geldiniz.Mezun oluyorsun artık cümleleriyle sık sık karşılaşmaya başladınız. Evet, yıllarınızı verdiğiniz okuldan mezun olmanın vakti geldi.



ÜNİVERSİTE HAYATIN SON TATİLİDİR.

Bu cümleyi duydukça içimi korku kaplıyor. Üniversiteden sonra da zorlu bir süreç bizi bekliyor. Ah, herneyse. Burada hayat dersi vermeye çalışıp sizi sıkacak değilim :) Hemen konuya geçelim. Mezuniyet balosu.

Öncelikle mezuniyet balosuna katılmaya karar vermeniz gerekiyor. Bunun için tek bir şey söyleyebilirim. Katılın :) Bu sizin gününüz sizin balonuz. Gidip sevdiğiniz sevmediğiniz belki de yıllarca hiç muhatap bile olmadığınız insanlarla aynı ortamda bulunacaksınız, evet. Ama herkes eğlence derdinde olduğu için kimse umursamayacak bu durumu :)

Baloya gitmeye karar verdiniz. İşin yarısını hallettiniz :) Bu kolay olan yarısıydı tabi ki :) Şimdi sizi balo için ayırdığınız bütçeyle alışveriş yapmak bekliyor.

İlk yapacağınız şey elbisenizin modeline ve rengine karar vermek. O gün kimseyle pişti olmamak için biz bir whatsapp grubu kurup aldığımız elbiseleri atmıştık. Böylece model olarak kimse pişti olmamıştı.

Elbiseye karar verirken sınır koyabilirsiniz. Böylece seçeneğiniz daha da azalıyor. Salonda mı giyeceksiniz, dışarda mı ? Balık model mi alacaksınız tül mü ? Kısa mı uzun mu ? Bu iyi gibi görünse de biraz yoruyor insanı. Ben özellikle su yeşili  alacağım demiştim mesela. Su yeşili elbise aramaktan canım çıkmıştı :D Elbisenin modeline karar verin. Bunun için aklınızdaki modelleri deneyin. En fazla 2 arkadaşınızdan fikir alın. Ne kadar çok kalabalık fikir o kadar çok kafa karışıklığı demektir :) İnternetten elbise modellerine bakmak çok da sağlıklı değil. Zaten çoğu satışta olmayan sadece forum sitelerinde yayınlanan elbiseler. Kesinlikle elbiseyi üzerinizde deneyip karar vermek çok önemli. Askıda hiç hoşunuza gitmeyen bir elbise sizi gecenin yıldızı yapabilir.

Elbise almak uzun bir süreç. Bunun için birkaç gününüzü sadece elbise bakmaya ayırabilirsiniz. Çok fazla mağaza bakarsanız kafanız karışır ve aslında hiç zevkiniz olmayan bir elbiseye gidip sarılabilirsiniz. Bunun için en fazla şu kadar mağazaya bakacağım diyerek kendinizi sınırlarsanız kafanız daha rahat olur. Aksi halde baktığınız diğer mağazalardaki elbiselerin kafanızı karıştırması işten bile değil.

Elbisenizi aldınız sıra ayakkabı ve çantaya geldi. İnternetten kombin önerilerine bakabilirsiniz. Elbiseniz uzunsa ayakkabınız zaten görünmüyor. Balonuz salondaysa da sadece fotoğraf çekinirken elinize alıyorsunuz, sonrasında tüm gece masada kalıyor. Ben çanta ve ayakkabıya çok fazla bütçe ayırmadım bu sebeple. Mesela soft renk bir elbise aldıysanız altına ten rengi ayakkabı alabilirsiniz, böylece ayakkabınız sadece o geceye özel olmaz başka  zamanlarda da kullanabileceğiniz bir ayakkabınız olur.

Aksesuarlar. Elbisenizi gösterişli aldıysanız tek bir pırlanta küpe bile sizin için yeterli. Ancak düz bir elbise aldıysanız kolye ya da küpeyle patlatabilirsiniz. Aksesuar sadece takılardan oluşmuyor. Örneğin elbisenizin sırtı açıksa o güne özel geçici dövme de kullanabilirsiniz.

Saç ve makyaj. Belki de en önemlisi. Ben kuaförle görüşmeye gittiğimde 'Lütfen görümce saçı ve makyajı olmasın' demiştim. Önce yine internetten küçük bir araştırma yapabilirsiniz. Saçınızı dağınık ya da sık toplatabilirsiniz. Gerçi bunun bir önemi kalmıyor çünkü saç ve makyaj gecenin sonunda oynamaktan dağılıyor :) Yanınıza rujunuzu alın çünk fotoğraf çekimi sıralarında tazeleyeceksiniz. Kuaförlerle görüşmeye yaklaşık 1 hafta önceden gidip yaptıkları modellere bakmak istediğinizi söyleyebilirsiniz. En azından profesyonellikleri konusunda bilginiz olur. O gün yetişememe geç kalma gibi bir durumda kalmamak için randevunuzu iyi bir saate alın. Kuaföre çok  kalabalık gitmeniz araya kaynamanıza sebep olabilir :)

Buraya kadar aksilik çıkmadan gelmeniz sizin için büyük şans ancak sıradan bir güne uyandığınızda bile canınızı sıkan onlarca durumla karşılaştığınız halde balo gününüzde de sıkıntılar olacak tabi ki. Bunlara hazırlıklı olun kendi moralinizi de çevrenizi de olumsuz etkilemeyin. Sıkıntılar elbet olacak bu sizin gününüz :)

Buraya kadar geldiyseniz en zahmetli kısımları atlatmışsınız demektir. Bundan sonrası işin eğlence kısmı.Eğlenmenize bakın. Bol bol fotoğraf çekinin. Dediğim gibi moralinizi yüksek tutun. Benim balom çok eğlenceli geçti. Umarım bu yıl ve önümüzdeki yıllarda mezuniyet balosu olacak arkadaşların da aynı güzellikte geçer. Mezun olacak herkese bol şans :)

8 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık kuzum çok güzel noktalara değinmişsin :) bende mezuniyetimde çok dikkatli oldum elbise konusunda açıkçası biraz paraya kıyıp şansa sadece tek serisi olan ve son 34 bedeni kalan elbiseyi satın alarak değil o gece orda olanlarla, istanbuldaki 5-6 kişi dışında pişti olmamayı garantilemiştim ^.^
    Saç ve makyaj da o geceyi en çok etkileyen bir diğer nokta bence, resmen okurken kendi mezuniyetim aklıma geldi, ben blogda yazısını paylaşmadım ama çok özendim diyebilirim okurken :)) 1 yıl arayla paylaşsam çok mu garip olur bilemedim şimdi. Öpüyorum güzel yanaklarından seni :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim guzel yorumun icin tesekkur ederim 😊

      Sil
  3. Merhabalar bloğunuzu blog keşif etkinliğinde keşfettim ve izlemeye aldım bana da beklerim :) http://kirmiziruganayakkabilarim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar cok memnun oldum geliyorum bloguna 😊

      Sil
  4. Merhaba, bloğunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Bana da beklerim ;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar 🙋 cok sevindim ben de isinlaniyorum bloguna 💙

      Sil
    2. Merhabalar 🙋 cok sevindim ben de isinlaniyorum bloguna 💙

      Sil

Yorumlarınız benim için değerli, teşekkürler.