19 Eylül 2014 Cuma

Solante Acnes Spf 50 Güneş Kremi

Merhabalar, yazı bitirmiş sonbahara adım atmışken bir güneş kremi yazısıyla sizinleyim. Ama napiyim yeterince kullanmam gerekiyordu :P diye telafi etmiş olayım bu yazının gecikmesini :)

Güneş kremi bir süredir benim olmazsa olmazım. Aslında her zaman olması gerekiyordu ama benim güneşin lekeleri sivilceleri izleri daha da belli etmeye başladığını fark etmemle başladı bizim hikayemiz :)

Piyasada yüzlerce güneş kremi var. Güneş kreminin öneminin farkına varan insanda 'Peki ya hangisi?' sorusu beliriyor. Bu durumda bence en doğru kararı dermataloğunuzla verebilirsiniz. Tabi ki dermataloğunuz bir firmayla anlaşmamışsa. Bir de o konu var tabi, sinir oluyorum dermatalogların reklam amaçlı yaptıkları bu kremi kullan diretmelerine. Gerçekten cildinize uygun olduğu için önerenler hariç tabi ki.

Neyse, güneş kremi seçerken ilk dikkat edilmesi gereken husus CİLT TİPİMİZ. Sonuçta güneş kremiyle cildimizi korumayı amaçladığımıza göre, uyumlu olmaları gerekir değil mi :) Yağlı vıcık vıcık yapılı bir güneş kreminin karma bir ciltte ne işi var yahu ! Sonra güneşten korunacağım diye parıl parıl gezeriz mazallah.


Peki cilt tipimizi belirledik, neye dikkat etmemiz gerekiyor. Örneğin benim cilt tipim karma. T bölgem yağlı ve yanaklarım kuru. Bu durumda ben SU BAZLI yani YAĞSIZ güneş koruyucuları tercih ediyorum. Böylece hem güneşten korunuyorum hem de yağlı kremleri sürüp yüzümde sivilce çıkarmamış oluyorum.

Bu zamana kadar Vichy, Bioderma,Sebamed,Babe gibi markaların güneş koruyucularını kullandım. En son mayıs ayında dermatoloğa gittiğimde SOLANTE ACNES SPF 50 ürününü önerdi. Ben de her zamanki gibi oturdum internetten bu ürünü kullananların yorumlarını okudum. Benim cilt tipime yakın yorumlara baktığımda olumlu şeyler gördüm ve almaya karar verdim. Bu serinin bir de renkli olanı var ama ben renksiz yani şeffaf mı oluyor ?! olanını tercih ettim. Ve 3 aylık kullanımım sonucunda yorumlamaya karar verdim.

Her zamanki gibi bakalım Solante bu ürün hakkında ne demiş:

'' Solante Acnes Sun Care Lotion Long Acting SPF50+
Akneli ciltler için özel olarak formülize edilmiştir.
Yağsız, non-komedojenik, hipoalerjik, suya dayanıklı formül

Bir Üründe Birden Fazla Özellik

• Çok yüksek UVA/UVB koruması
• Antimikrobiyal etki
• Anti-Aging & Antioksidan
• Ultra Nemlendirme
• Antiseboreik ve antienflamatuar etki
• Matlaştırıcı özellik
• Sebumu absorbe eden tanecikler

Solante Acnes 50+ Güneş Koruyucu Losyon Kullanım Şekli:

Güneşe çıkmadan 15 dakika uygulanır. Her ne kadar "günde 1 kez" kullanılabilecek şekilde ileri lipozomal teknoloji ile üretilmiş isede, 

COLIPA (Avrupa), FDA (Amerika) ve Avustralya otorilerinin tavsiyesine uygun olarak bütün güneş ürünlerinin 3-4 saatte bir uygulnaması, 

özellikle aşırı terleme , yüzme, kurulanma gibi fiziksel aktivitelerden sonra tekrarlanması tıbbi olarak ve etik olarak doğru olan kullanma yöntemidir.''






Güneş kremi gördüğünüz gibi akışkan bir yapıda. Kolay dağılıyor. Yüzde o güneş kremlerinin verdiği kötü beyaz görüntüyü bırakmıyor elinizle kolayca yedirebiliyorsunuz. Çok az bir miktar tüm yüze yetiyor. 150 ml. olduğunu düşünürsek de baya bereketli bir ürün. Ama bunun da -çoğu güneş kremi gibi- 12 aylık bir ömrü var. Yaz kış kullanacağım düşünülürse 1 yılda bitirebilirim gibime geliyor, ay hadi inşallah !

Makyajın altına kolay uygulanıyor. Tek başına kullanırsanız üzerinden pudra geçmelisiniz çünkü hafif de olsa parlıyor. Benim hassas cildimde kızarıklık, sivilce vs yapmadı. Ben mamacim.com sitesinden 70 TL ye satın almıştım.(mamacim.com da kargo 1TL) ben aldığımda en uygun fiyat oradaydı şimdi nasıl bilmiyorum.

Sonuç olarak ve birçok markayı denemiş biri olarak eğer güneş kremi arayışındaysanız, karma ve sivilceye meyilli bir cildiniz varsa gözüm kapalı tavsiye ederim. Hayır ben daha iyisini kullanıyorum derseniz de güzel yorumlarınızı beklerim.Güzel kalın :)

4 yorum:

  1. Mrb cok eskiden bunu paylasmisiniz ama merak ettim hala kulaniyormusunuz

    YanıtlaSil
  2. Bu güneş kremi göz çevresi için de kullanılıyor mu?

    YanıtlaSil
  3. ben bu ürünü bulamadım

    YanıtlaSil
  4. Çok açıklayıcı bi yazı teşekkürleer :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için değerli, teşekkürler.