1 Ağustos 2014 Cuma

Bir Saç Öyküsü ve Beklenen Yazı Saç Bakım Rutinim

Herkese merhabalar, bol güneşli bir yaz gününde yine birlikteyiiiiiz.

Uzun süredir istek alan yazım 'saç bakım rutinim' le karşınızdayım.Instagramda fotoğraf paylaştıkça saçım için kullandığım ürünler soruluyordu.Ben de tek tek yazmaktansa toplayım derleyim, burada bir yazı olsun dedim.

Öncelikle şunu söylemek istiyorum, saç da cilt gibi kişiden kişiye farklılık gösteren bir yapıdadır, bana çok iyi gelen bir ürün sizi memnun etmeyebilir. Ben de çok hassas bir cilt ve saç yapısına sahibim. Herkesin memnun kaldığı ürünlerin bende de işe yaramadığı oluyor maalesef. Burada yazacağım ürünler çoğu kişinin memnun kaldığı ve benim de uzuuuun süredir kullandığım ürünlerdir. Burada ürünlerin orjinal görsellerini paylaşacağım çünkü ürün kutularını saklamama, yağları sıkılıp başka kaba boşaltma, ürünlerin ambalaj kağıtlarını sökme gibi kötü huylarım olduğundan bunun daha sağlıklı olacağını düşündüm. Yine de ürünü bulamaz ya da bulup bu Sultan'dakinin aynısımı aceeebaaa diye düşünürseniz bana bir mail attığınızda fotoğraf gönderebilirim :)


Şimdi konuya şurdan başlayalım. Benim saç tipim ince telli, düz ve yağlanmaya müsait. Doğal saç rengim koyu kahve. Aslında üç beş sene öncesine kadar düüümdüz yani pırasa diye tabir ettiğimiz bir saç yapısına sahiptim. Ancak düzleştir,maşala,düzleştir,maşala saçımın nevri döndü ve çok hafif dalgalı bir yapı aldı kendisi. Ben saçlarımı ilk 17 yaşında boyadım. Ilk boyam kızıl kestane gibi bir renkti, saçımdaki değişiklik sadece güneşte farkediliyordu. Sonrasında çok severek ve heveslenerek üç dört kez siyaha boyadım. Veee gelelim hayatımın hatasına. Bence her siyah saçlı kız hayatında bir kez bu hatayı yapıyor. Simsiyah saçlarımı kahveye döndürme umuduyla AÇTIRDIM ! Üstelik kuaförlük adına hiçbir bilgisi olmayan düdük bir kuaföre. Saçlarımı açtığında çıkan buharları görünce dehşete düşmüştüm, hayatımda ilk kez saç boyama işlemi için kuaföre gidiyordum ve normal gibi geldi bu durum. Neyse açılmış, yani uçları turuncu tepesi sarı bir saç. Önüme dandik bir renk kartelası uzattı ve seç bakalım dedi. Benim seçtiğim renkle asla alakası olmayan bir saç rengiyle kuaförden ayrıldım. Ayrılmadan önce de her kuaförün bahanesi olan palavralar dinledim :

- Bir kez daha gel hallederiz
-Bu renk oturunca çok güzel olur
-Yakıştı sana bi yüzün açıldı

Ahhh, yanımdaki arkadaşlarım beni teselli etmeye çalışıyor, ben ağlıyorum kuaföre zaten kızdım onca para vermişim,paramla rezil olmuşum. Tam 1 ay kahve istediğim ama karamel olan saçlarımla gezdim. Herkes saç rengini neden değiştirdin diye sorduğunda içimden 'Birinizi bıçaklıycam göreceksiniz' diyor fakat yüzlerine sahte bir gülümsemeyle 'hihihi değiştircem zaten yeeeeeaaa eski haline döndürcem değişiklik olsun diye şeyettim' diyordum.

O iğrenç saç rengiyle 1 ay dolaştıktan sonra gittim marketten koyu kahve saç boyası aldım eve geldim boyadım, o renk de bir kaç ay içinde aktı ve sanki ombre yapılmış gibi saçlarım oldu. Ustu kahve uçları karamel gibiydi. Saç rengimden çok memnundum fakat rahatlık batıyordu adeta :D Buna çevremde 'Siyah sana farklı bir hava katıyor' deyip gaz veren arkadaşlarım da sebep oldu ve boyalarımı alıp bu kez çok güvendiğim başka bir kuaförümün yolunu tuttum. Saçlarımı siyaha boyamadan önce kuaförüm saçların siyah halde en fazla 1 ay durur sonra akar koyu-açık kahve karışık bişeyler olur dedi. Hahhh tam da istediğim buydu, DOĞAL SAÇ RENGİM!!!! Allah'ım saçlarımın geçirdiği evreler gözümün önüne geldi ve ne varsa doğallıkta var dedim ve musmutlu ayrıldım kuaförümden. Önce 1 ay siyah halimi doya doya kullandım. Sonra saçlarım aktı ve şu anki halini aldı. Saç diplerimde beyazlar hafif hafif çıkmaya başladı ama ben boyamamak için direniyorum, sanırım uzun süre de boyamayacağım. Çünkü saçlarımın şu anki durumundan ve renginden çok memnunum. Saçını hiç boyamamış genç kızlarımıza sesleniyorum. LÜTFEN SAÇLARINIZI BOYAMAYIN. Biliyorum saçlarınız boyalı olursa kendinizi daha güzel hissedeceksiniz, değişiklik yapmış olacaksınız ama o doğal renk zaten yüzünüze ten renginize uygun bir şekilde o kadar güzel yaratılmış ki, yok boya besliyor yok boya parlatıyor, palavra anacığım.

Neyse, daha yazsam roman olacak türden boya hikayemle başınızı şişirdiğime göre gelelim zurnanın zırt dediği yere. Bütün bunlar meydana gelirken, ben değişiklik isteyip mahvettiğim saçlarımı kabul ettim ve artık çözüm aramaya başladım. Saçlarımı açtırmadan önce yani kahverengi ve siyahken, uzun  da kısa da kullandığımda herkes saçlarımı çok beğenirdi. 'Ne yapıyorsun da böyle parlıyor' derlerdi. O zamanlar gerçekten saçıma bakım yapmazdım. Şampuanlar kremler ve çıkardım, kuruturdum atardım sokağa kendimi. Düzleştirici ve maşa bile kullanmazdım doğru düzgün.

Nerde kalmıştıııık,saçlarımı açtırdıktan sonra çözüm aramaya başladım. Saçlarımın hali tam olarak şöyleydi, o açtırma işleminden huylandığımdan mı yoksa derimin hassas olduğundan mı nedir, saç derim iğne iğne kaşınırdı böyle yani anlatamadım ama öyle bir his :D Saç uçlarım yolunmuş gibiydi. İşe önce saçlarımı omzumda kestirerek başladım, madem öldü, bekletmeye gerek yok saç uçlarımı kestirdim yani şöyle söyleyim toplamda 3 karış olan saçlarımın 1 karış uzunluğundaki kısmına elveda dedim. Tabi kalan kısım da hala yıpranmış haldeydi. Bunun için saç bakım yağları, maskeler, saç uzatıcılar, işe yarayan şampuanlar vs aramaya başladım ve birçok ürün hakkında iyi kötü deneyim edinmiş oldum.

Amma laf salatası yaptın Sultan dediğinizi duyar gibiyim ama gerçekten o çok beğendiğiniz parlak canlı duran saçlar bir azmin zaferi :D Bırakın da iki hava atayım yahu :)

Şaka bir yana, şimdi tek tek ürünlere ve nasıl ne için kullandığıma gelelim:

İlk aşama şampuan. Şampuan konusunda benim tercihim yıllardır güvenerek kullandığım markala PANTENE ve HEAD&SHOULDERS. Bu ikisinden hiç şaşmam. Ancak şampuan tiplerini saçımın aldığı duruma göre değiştiririm. Örneğin yazın yağlı saçlar için olan serilerini, kışın kuru saçlar için olan serilerini kullanıyorum. Saçımı yeni boyadığım bir dönemdeysem boyalı saçlar için olanını kullanıyorum. Şampuan konusunda söylemem gereken en önemli şey ise saçtan çok iyi durulanması, saça en fazla 2 kez uygulanması ve 2si1 arada şampuanların ( yani saç kremi içere şampuanlar) çok tercih edilmemesi. 2si1 arada olanlar saçta daha fazla yağlanma yapıyor çünkü saç kremini doğrudan derinize uygulamış oluyorsunuz.

Saç Kremi. Saç kremi kullanıp kullanmamak sizin keyfnize kalmış. Ben de uzun süre saç kremini gereksiz bulmuştum. Ama sonra güzel sonuçlar vaadeden saç kremlerini kullanmaya başladım. Çoğu sadece vaad olarak kalsa da, saç kreminin saçıma verdiği yumuşaklığı ve tarama kolaylığını seviyorum. Saç kremi olarak da özellikle kullandığım bir marka yok. Hangisi gözüme çarparsa onu alıyorum. Sadece saç kremi kullanma konusunda şunu söyleyebilirim. Saç kremi saç derinize asla ve asla temas etmemeli. Yağlanma, kepek ve kaşınt yapabilir. Ayrıca ben saç kremini sulandırıp sürüyorum saçıma. Aslında saçımıza sürdüğümüz çoğu kimyasalı mesela şampuanı da sulandırmak gerekiyor. Böylece direkt kimyasalı sürmek yerine biraz daha sulandırıp kendimizi avutmuş mu oluyoruz :) Neyse..

Evet, temel adımlar bu ikisi. Şampuan ve saç kremi. Bahsettiğim gibi ikisi için de özellikle bir marka vermek istemem. Şampuan şans işi, deneye deneye buluyorsunuz. Bazen kokusu bazen yapısı hoşunuza gidiyor. Şunu unutmayın şampuan saçınızı temizlemek için sadece bir araç. Şampuanı uygularken saçınıza keçe muamelesi yapmayın, masaj yapın ki saç deriniz hareketlensin dolaşım artsın, böylece saçlarınız daha da hızlı uzar, bunu biliyor muydunuz, hadi yine bedavadan kaptınız bir tüyo daha :)

Şimdiiiii gelelim dananın kuyruğunun koptuğu yere. Asıl saç bakımına,yağlara,karışımlara.
Konu epeeeeyce uzadı, çok da uzatmadan hem benim kullandığım hem de arkadaşlarıma tavsiye edip kullandrttığım(bu nasıl bir kelimedir?) yağlara karışımlara geçelim.






















İlk olarak araştırmalarım sonucu bu iki yağın kılları tüyleri uzattığını öğrendim ve madem tek tek bu kadar etkililer ben neden ikisini de karıştırıp kullanmayım ki beyin bedava dedim ve soluğu aktarda alıp bir şişe TATLI BADEM YAĞI bir şişe de HİNT YAĞI aldım. Ben bu yağlarda özellikle bir marka seçmiyorum ama gittiğim aktarda eğer varsa Shiffa Home markasından alıyorum(ikisi toplam 10 tl gibi birşey tutuyor) Eve gertirip bunları biten Gliss şişemin içine boşalttım çalkaladım. Her banyodan önce, en az yarım saat en çok saçınızda durdurabildiğim kadar durdurdum. Sonra banyoda yıkadım. Banyodan sonra saçlarım gerçekten çok yumuşaktı ve parıl parıl parlıyordu. Ben bu iki etkiden memnunken bir süre sonra arkadaşlarım senin saçların ne kadar çok uzadı demeye başlayınca bu yağı haftada 3 kez kullanmaya başladım.  Gerçekten saç uzatmada etkili olduğunu görünce arkadaşlarıma da tavsiye ettim ve çok memnun kaldılar.









Bu yağların işe yaradığını görünce aktarda gördüğüm BARCELINO SAÇ BAKIM YAĞInı aldım ve bir süre de bunu kullanmaya başladım. Yaklaşık 6 ay kullandıktan sonra içinde 15 çeşit yağ olan bu bakım yağının da benim hazırladığım yağla aynı etkiyi verdiğini gördüm. Banyodan önce saçınıza sürüp yine en az yarım saat şeklinde bekletebilirsiniz. Bu yağı aktarlarda bulabilirsiniz ama herkes memnun kalınca hemen çakmasını üretmişler. Bandrolsuz olanlar çakma oluyormuş aman dikkat edelim. Sanırım 10 TL gibi bir fiyatı vardı



LOREAL MUCIZEVI SAÇ BAKIM YAĞI bu yağdan burda uzun uzun bahsetmeyeceğim, bir önceki yazımda mevcut TIK TIK







AVON ARGAN YAĞLI SAÇ SERUMU Avon ürünlerine güveniyor musunuz ? Ben artık demirbaş haline gelmiş ya da çok dikkatimi çeken bir ürün olursa alıyorum. Bu yağın da çok övüldüğünü duyunca aldım ve şişe şişe kullanacak kadar çok memnun kaldım. Lorealle dönüşümlü kullanıyorum bunu. Biri bitince öbürünü alıyorum. Fiyati indirimde 7-8 TL gibi birşey oluyor. Denk gelirseniz alın. İçindeki yağ ne kadar orjinal bir argan yağıdır bilemem tabi. Orjinal Argan yağı fiyatı pahalı bir ürün Banyodan önce ya da sonra kullanılabiliyor bu da. Ben hep banyodan sonra saçlarımı kuruttuktan sonra düzleştirmeden önce bundan bir fıs saç uçlarıma sürüyorum. Çok parlak ve sağlıklı görünüyorlar.








NATURA THERAPY SAÇ BAKIM YAĞI İçeriği tamamen BARCELINO ile aynı olan bu yağ da 15 çeşit yağ içeriyor, kokusuna yapısına içeriğine kadar aynı. Ben blogger @nasli da görüp almıştım. BARCELINO bulamayan bunu alabilir. Bunun da fiyatı 10 TL civarı.


Eveeet sanırım söyleyeceklerim bu kadar. Aslında daha çok ufak tefek söyleyeceklerim vardır ama çok uzattım mevzuyu. Saç bakım rutinim bu ürünlerden ibaret. Arada bir kaç kaçamak yapıp yeni ürünler deniyorum ama bu ürünlerden hiç vazgeçmiyorum. Ha bir de son olarak saçlarınızı sevin. Duygusal olarak değil gerçekten sevin :) Yanlış duymadınız. 'Ah canım saçlarım bugün ne güzelsin, aman da aman uzuyor musun sen ' gibi. Ben yapıyorum çünkü onlar da canlı ve bu ispatlanmış aynı çiçeklerde olduğu gibi saçlarınız da sizin enerjinizi alıyor :) Ama tek başınıza olduğunuz yerlerde yapın lütfen. Bu deli kız ne yapıyor demesinler :) Ayrıca bu yazıyı daha önce yayınlamam gerekirken internet sorunum sebebiyle bugün tamamlayıp yayınlamış oldum. Belki birçoğu hepinizin bildiği şeylerdir ama ben paylaştım ve mutlu oldum. Sorularınız olursa lütfen çekinmeden yorum bırakın ya da sultanpenez19@gmail.com mail adresime mail gönderin  :)

Güzel kalın.

28 yorum:

  1. Üşenmemiş uzun uzun yazmışsın canım.Ellerine sağlık :)
    İyi ki de yazmışsın çünkü benim gibi saç bakımı meraklısı insanlar için çok faydalı ve güzel bir yazı olmuş.
    Tek eksik yazıyı o güzel saçlarının fotosuyla süslemen olmuş.Keşke onu da ekleseydin :)
    Benim de stoğumda birkaç yağ var ama hiçbiri bunlardan değil.İndirimde denk geldikçe senin dediklerini de alacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım çok teşekkür ederim güzel yorumun için, evet aklıma geldi ama eklemedim, en kısa sürede editleyip eklerim. Yağların faydasını fazlasıyla gören biri olarak kesinlikle üşenmeden kullanılmalı diyorum :)

      Sil
  2. Ay senin saçlarını yesinler :)) Bende siyah saçlı biri olarak saçımı komple sarıya boyatmayı yada açtırmayı düşünüyordum bu yazıyı okuduğum çok iyi oldu :) Bende bir koşu gidip hint yağı ve tatlı badem yağı alıp dediğini deniyeceğim :) Uzun uzun yazmissin teşekkürler sevgileeer <33 :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gercekten actirma olayını hic ama hic tavsiye etmem :) sac actirmak pismanliktir :)

      Sil
  3. gerçekten çok güzel bir yazı özellikle bakım yağları konusunda tavsiyeye ihtiyacım vardı çok teşekkürler ((:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok mutlu oldum teşekkürler yorumunuz icin :)

      Sil
  4. Avon'un yağını ben de kullanmıştım. Saçları canlı ve parlak gösteriyor. Bahsettiğiniz alternatifleri denemedim. Onları da bir deneyeyim. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avonun yagini cok seviyorum avondan alinacak 5 urunden biri kesinlikle :) ben teşekkür ederim yorumunuz icin ☺

      Sil
  5. Binbir merakla aldığım hindistan cevizi yağını saçlarıma abartılı kullanınca durularken yüzüme aktı ve alnımda anormal derece de yağlanma yapmıştı o zamandır saç bakım yağlarından uzak duruyorum ama şimdi yazını okuduğum da bir kullansam mı diye de düşünmedim değil. :)

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel ve faydalı bir yaz olmuş. Çok teşekkür ederim. Ben de bir şey ilave temek istiyorum. Benim saçlarım çok aşırı yıpranmış, saç kırıklarım sinir bozucuydu, matlık ve sertlik de canımı çok sıkıyordu. Sizin bahsettiğiniz güzel tavsiyelere ek olarak keratin yükledim. Saçlarım on kat daha güzel oldu. Tüm saçı yıpranmış arkadaşlara tavsiye ederim. Fakat ben kuaförde yaptırmadım. Kımyasal içerikler olunca güvenemedim. Kendim internetten katkısız keratin buldum. Kuru saçıma sürdüm, kuruttum, duruladım, üzerine maske yaptım, katkısız arganla da serum gibi saçı parlattım muhteşem oldu.

    YanıtlaSil
  7. Hızlı Saç Uzatma Yolları

    Saçlarımız eğer hormonal bir bozukluk hastalık veya başka bir şey yoksa ayda 1 ile 1,5 cm arasında uzar. Saçlarımız folikül denen saç köklerinden uzarlar. Dolayısıyla yapmamız gereken şey saçın oluşumunu arttıran kerartin, kükürt, çinko oksit, b5 vitamini gibi çeşitli vitamin ve proteinlerden faydalanmaktır. Bunun için vereceğim tarifi hazırlayıp kullanmadan önce iyice çalkalayarak saçınıza uygulayın.

    Malzemeler

    10 ml biyosülfür (kükürtün suda çözünebilen hali
    10 ml keratin
    10 gr çinko oksit
    10 gr b3 vitamini
    10 ml b5 vitamini
    10 gr c vitamini (L ascorbic acid)
    10 ml e vitamini
    30 ml hint yağı
    30 ml badem yağı
    30 ml çörek otu yağı
    10 ml lavanta yağı
    1 gr mentol
    100 ml lavanta suyu

    http://sacuzamasi.blogspot.com.tr/2015/04/sac-uzatmanin-yollari.html#more

    YanıtlaSil
  8. Hanımlar saçlarımız en kıymetli hazinemiz. Lütfen onlara evlat şefkati gösterelim. https://hairofmolly.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  9. Benım saçım küstü ve çok yavaş uzuyordu. Ben de iyerinde Ekrem beyın hanımından tavsıye aldığım keratın dip bakım yağına başladım ve şu an 2 hafta oldu neredeyse 2 katı hızlı uzama oldu. hem dökulmeyı de bayağı azalttı. çok memnun kaldım.

    YanıtlaSil
  10. Merhaba,tam anlamıyla benimde geçmişte yaşadıklarıma tercüman olmuşsunuz,teşekkürler...Maalesef biz bayanlar değişikliği seviyoruz ama sonrasında maalesef pişmanlık duyuyoruz.Zararın neresinden dönersek kardır düşüncesinden yola çıkarak,bir şeyler yapmak da zorunda kalıyoruz.ArganLife Marka Sertifikalı ,%100 doğal Argan Yağı ve Profesyonel Saç&Vücut Ürünleri farklı nedenlerden dolayı yaşanılan saç ve vücut sorunlarının giderilmesine yardımcı olur.
    www.lifeargan.com

    YanıtlaSil
  11. bende bunu düzenli olarak kullandım,
    gözle görülür sonuçlar elde ettim,
    uzamam oldu kırıklarım gitti
    tavsiye edebilirim

    http://www.indirimvekalite.com/kozmetik-saglik-bakim-k-21/sac-bakimi-k-10132/besleyici-bakim-k-10169/rene-furterer-astera-fluide-apaisant-50-ml-u-110777.html#.WG0L5dSLSzc

    YanıtlaSil
  12. Ben eczaneden alıyorum saç bakım ürünlerimi.Zigavus ürünleri çok iyi sonuç verdi saçlarımda.Dökülmesi yok diyecek kadar az.Saçlarım sağlığına kavuştu.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba arkadaşlar ben Zigavus'un aloe veralı saç bakım maskesini kullanıyorum çok memnunum yazın yıpranan saçlarıma çok iyi gelmişti :) Sonbahardan beri kullanıyorum vazgeçemedim.

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba, bende saçlarımı açtırdım bundan 2 sene önce saçlarım olduğundan daha kuru ve yıpranmış görünmeye başladı. Saçlarım koyu kahve siyaha yakın hemen hemen ve ben sarıyı kendime yakıştırdığım için ombreden vazgeçemiyorum. Yıpranmış saçlarım bana kötü bi görüntü vermesin diye sürekli saçlarımı tepeden topuz yapıp bağlıyordum fakat buna bir çözüm bulmam gerekiyordu. İnternette yaptığım araştırmalar sayesinde Mega Keratin Seti'ne ulaştım. Saçlarım boyadan önceki halinden daha canlı ve daha sağlıklı duruyor o kadar işlem görmesine rağmen.

    YanıtlaSil
  16. Gerçekten çook açıklayıcı bir yazı olmuş saçını boyatmak isteyenlere de :) teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  17. Merhaba bende saçımı platin renge çevirmek için açıcıyla saçlarımı açtım. Malesef bu boyalar bu uğraşlar saçlarımı çok fazla yıprattı. Isıtıcılar saçlarımı yaktı. Bahsettiğiniz yöntemleri de uyguluyorum ancak kalıcı etkiler bırakmıyor malesef. Liquid keratin ürünlerini kullanıyorum bu yüzden.Şimdilik çok memnunum gayet başarılı olduğunu düşünüyorum

    YanıtlaSil
  18. Yonca hanım bende dediğiniz markanın maske ve yağını kullandım gerçekten başarılı normalde yorum yapmam araştırırım sadece ama iyi olan ürünleri övmek gerek

    YanıtlaSil
  19. Faydalı bir yazı olmuş ellerine sağlık. Evde uygulanabilecek saç bakım maskeleri de var. http://www.komsukizi.com/evde-sac-bakim-maskeleri/ işine yarayabilir.

    YanıtlaSil
  20. Merhaba birşey sormak istiyorum Barcelona yağı için sahtesini üretmişler demişsiniz . Bende yeni kullanmaya başladım üzerinde Adnan Akat orijinaldir gibi bir yazısı var tereddütte kaldım acaba resimdeki kız aynı Adnan akat orıgınal yazıyor geri kalan hepsi sizin gösterdiğiniz resimdeki gibi

    YanıtlaSil
  21. Merhaba bende saçlarımı boyatırken madur olanlardanım yanan saçlarımı kestirmemek için sürekli bir çare aradığım sırada keratin yüklemesi diye bir şeyle karşılaştım kestirmeden kısa bir süre içinde normale döndü saçlarım ve artık boyayı kendim liquid keratin ürünleri ile yapıyorum bu ürünler sayesinde saçımın bakımı konusundaki sorunlardan kurtuldum sonunnda :)

    YanıtlaSil
  22. Günlük saç bakımı yapmak zorunda kalıyorum çünkü saçlarıma sürekli işlem yapıyorum her gün şekil vermem gerekir bu sebeple bakımın da iyi olması ve saçlarımı koruması gerekiyor doğal keratin kullanıyorum saçlarım için farklı farklı ürün kullanarak uğraşmama gerek kalmıyor uzun zamandır patentli keratin sayesinde sayesin de saçlarım hep bakımlı ve sağlıklı şekil veremeden çıktığım zamanlar da bile hoş görünüyor hep.

    YanıtlaSil
  23. Saç bakımı üzerine yazınızda verdiğiniz faydalı bilgiler için çok teşekkürler. Saçlarımız, boyalı da olsa boyasız da olsa mutlaka bakıma ihtiyaç duyuyor. Özellikle boyalı saçlar, ekstra bakıma ihtiyaç duyuyor. Çünkü saç zamanla boyandıkça, nemini ve canlılığını kaybedebiliyor. Bununla beraber; yıkamaya, kullanılan bakım ürünlerine, güneşe vb. etkenlere de bağlı olarak saçımızdaki boya, zamanla canlılığını yitirebiliyor. Bu konu üzerine tavsiyelerimi paylaştığım yazımı okumanız için sizinle de paylaşmayı isterim: https://www.ebrubektasoglu.com/yazi/boyali-saclar-icin-bakim-onerileri/
    Keyifli okumalar dilerim.
    Sevgi ve saygılarımla…

    YanıtlaSil
  24. size firmamızdan parfüm göndersek linkli tanıtım makalesi yazar mısınız
    albertosego markamız

    0553 394 71 71 whatsapp..

    whatsaptan yazınca sitenizin adresini bize belirterek iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için değerli, teşekkürler.