17 Mart 2014 Pazartesi

Real Techniques Fırçalara Dair Bir Yazı

Uzunca bir süreden sonra herkese tekrar merhaba. Günlerdir bloga yazı yazmadım, sanmayın ki blog yazma hevesimi yitirdim, hayır asla. Sadece kafam çok dalgındı , fazlaca boş vaktim vardı ancak başına geçip yazmak istemedim. Instagramdaki çekilişi bile yoğunluktan 1gün geç açıkladım.Şehir dışına çıktım, tekrar döndüm falan derken bir türlü fırsat olmadı.

Bloga ne yazsam diye düşünürken hem güncel konular-ürünler seçmek istiyorum hem de herkesin işine yarar birşeyler olsun istiyorum. Okuyana faydalı olsun.Bunun için son günlerde çok rağbet gören ve son instagram çekilişinde de hediye ettiğim Real Techniques fırçaları yazmak istedim.

Bende olanlar Expert Face Brush, Blush Brush ve Stipling Brush.





Ben yüz makyajına daha çok önem verdiğim için göz fırçalarını almadım ama artık TR'ye gelmesi ve fiyatlarının da uygun olması sebebiyle aklıma girmiyor değil.Aliexpressten sigma çakması fırçaları sipariş ettim, gelince onları da bloga yazacağım, ayrıca aliexpressten nerdeyse onuncu alışverişini yapan biri olarak aliexpress alışverişi hakkında detaylı bir yazı da yazacağım. Herneyse blog yazısı yazayım derken yeni bir alışveriş için kendime gaz vermeyim ve konuya geçeyim :)



Expert Face Brush










Önce tabi ki fırçalar arasında en en en favorim Expert Face Brush'tan başlayalım. Expertin Türkçe karşılığı uzman oluyor sanırım. Bu fırça adını gerçekten hakediyor. Ben fondoten,pudra,allık,bronzer (Allah ne verdiyse) elime ne geçerse uyguluyorum. Benim için eeeeeeen güzel yanı ürünleri yutmuyor ve tozutan ürünleri bile daha az tozutuyor :) (nasıl bir cümle oldu ya) Diğer fırçalara göre kılları daha sık,yoğun. Dediğim gibi saydığım tüm ürünleri rahatca uygulayabilirsiniz ama bence likit ürünleri uygulamakta daha başarılı. Özellikle fondöten uygularken iz bırakmadığını belirtmek isterim.Kısacası eğer RT fırçalardan edinecekseniz ilk bunu edinin arkadaş!



Stippling Brush







Gelelim diğer fırçamız stippling brusha. Bu fırça expertin aksine daha az kıllara sahip ve sanki daha yumuşak. Ben bu fırçayla bb krem ve fondötenlerimi uyguluyorum. Bunun biraz iz bıraktığını söyleyebilirim ama üzerinden geçince izler gidiyor. Expert kadar kolay uygulaması yok maalesef. Ben bu fırçanın krem allıklar için de iyi iş çıkardığını duydum ancak krem allık kullanmadığım için bir şey söyleyemeyeceğim,ayrıca maybellinenin krem allıklarını da merak ettiğimi belirtmeden geçemeyeceğim :)



Blush Brush







Son olarak Blush Brush yani allık fırçası. Aslında RT fırçalar arasında en çok istediğim fırça buydu, aklım hep bundaydı, çünkü sağlam bir allık fırçasına ihtiyacım vardı. Herkes o kadar çok övüyordu ki almasam olmazdı. Allık fırçası da sık kıllara sahip ve yüze allığı güzel uygulayacak bir şekli var. Ürünü de güzel uyguluyor hakkını yiyemem ancaaaaak, aman da aman bir allık fırçası değil açıkçası, almasam da olurmuş, ben expert fırça ile de allıklarımı iyi uyguluyorum, ayrıca bence açılı allık fırçaları daha kullanışlı en azından benim elim onlara daha yatkın. Ama şunu fark ettim bu fırça da tozutan allıklarımı daha az tozutuyor. Gerçekten marifeti mi yoksa ürün mü yutuyor da o yüzden böyle oluyor anlamadım ama en kısa sürede çözeceğimmm :)

Fırçaları bebek şampuanıyla bazen de yüz temizleyicimle yıkıyorum, dökülme gibi bir sorun yaşamadım, sadece stippling brush bir kaç kıl döktü ilk yıkamada o kadar. Yukarıda da bahsettiğim gibi ürünü yemiyorlar, bu yıkarken de belli oluyor zaten.

Sonuç, hala RT fırçası sahibi değilseniz, o duyguyu aylar önce ben de yaşıyordum, biliyorum gördükçe içiniz gidiyor, yeter artık ulen ben de alacağım deyip pervasızca amazon,ebay,feelunique,cloud10beauty ye yöneliyor, sonra yurtdışı alışverişi sıkıntı ya deyip instagramdaki satıcılara bakıyor ve 50 tl gibi fiyatları görünce tekrar yerinize oturuyorsanız, şimdilik çare şu : 5M migroslara,kozmelaya ve bildiğim kadarıyla dermomarkete geldi ancak bu fırçaları hala pahalı buluyorsanız biraz daha bekleyebilirsiniz zira gratis ve watsonslarda da yerlerini alacakmış bu fırçalar en kısa sürede.
Eğer alacaksanız dediğim gibi expertle başlayabilirsiniz, kullananlar çok memnun. Yine de kısa bir araştırma yapıp fırça ihtiyacınız hangi yöndeyse onu alabilirsiniz.

Ben expertleri(3 tane almıştım 1ini sattım,1ini kullanıyorum,1ini çekilişte hediye ettim) ve stipplingi amazondan, blush brush ı feeluniqueden almıştım. Amazon siparişim sorunsuz şekilde ulaşmıştı ancak feelunique siparişimde sorun yaşamıştım 1 ay boyunca beklediğim halde gelmemişti,mail atmıştım tekrar göndermişlerdi falan filan.
Bence yurtdışı macerasına atılmaya gerek yok. Migroslardan, en kötü Kozmeladan sipariş edin, hemen hemen aynı paraya denk geliyor. Sanırım Kozmelada stok sıkıntısı oluyor, takip etmek lazım.

Benim fırçalar hakkında söyleyeceklerim bu kadar, sonraki yazılarda fırça temizliğini yazayım mı, ne dersiniz?

Güzel kalın,
sevgiler.

2 yorum:

  1. Cok güzel anlatmissin canım :) Ben instagramdan morphineblues.
    Bu yazı sonrasında expert'i almaya karar verdim :D
    Bu arada RT nin göz fırca setini kesinlikle önermiyorum , ufak bir inceleme yazdım dilersen sende oradan okuyabilirsin
    Sevgiler ^^
    stylebat.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım, yorumun için çok teşekkürler, çok sonra görmüş olsam da :) yazını hemen okuyorum, ben de bir ara heveslenmiştim göz seti için ancak tekrar vazgeçtim, sevgiler :)

      Sil

Yorumlarınız benim için değerli, teşekkürler.