28 Şubat 2014 Cuma

Moshos Garden Sıcak Havlu Yüz Temizleyici ve Moshos Garden ile Röportaj

Güzel bir günün sonundan merhaba!

Biliyorsunuz, artık makyaj ve cilt bakımında organik ürünler tercih ediliyor. Özellikle cilt bakımında cildimize doğrudan uyguladığımız ürünlerde bu tercih en üst seviyede oluyor.Daha güzel olmak için daha doğal ürünleri seçiyoruz her zaman.

Birçok marka da artık yeni koleksiyonlarda ya da yeni ürünlerinde mümkün olduğunca az kimyasal içerik kullanmaya özen gösteriyor. Siz de görüyorsunuz, artık ambalajların üzerinde 'parabensiz,parfümsüz,vs' ibarelerini.

Durum böyle olunca, biz de bilinçleniyoruz ve 'Neden doğalı varken, diğerini tercih edeyim ki' diyoruz haklı olarak.Peki doğalını tercih ederken kriterimiz ne olmalı. Örneğin son günlerde 'Argan yağı' furyası aldı başını gidiyor. Fiyat aralığı 5 TL ile 100 TL arasında değişince insan çelişkide kalıyor. Doğal diye alıp sürdüğümüz her ürün maalesef ya hiç etki etmiyor ya da daha kötüsü alerjik reaksiyonlara sebep olabiliyor.

Bu kadar bilimsel konuşmadan sonra gelelim uzun lafın kısasına :)


Moshos Garden da yukarıda bahsettiğim doğal %100 bitkisel bakım ürünleriyle son günlerde çoğu bloggerin, kozmetik meraklısının dikkatini çekmeyi başardı. Hal böyle olunca birçok kişi sipariş verdi, ürünleri denedi, yorumladı. Ben de Sevgili Alpaslan Bey sayesinde Moshos Garden'in en çok sevilen ürünlerinden(ve benim eeeeen çok merak ettiklerim) Sıcak Havlu Yüz Temizleyici ve Mango&Aleovera Saç Maskesi ile tanışma fırsatına sahip oldum. Ürünleri denedim, yorumlarımı sizinle paylaşmak istedim.




Yorumlarıma geçmeden önce de, Moshos Garden 'dan Alpaslan Bey ile kısa bir röportajımızı sizlere sunmak istiyorum.Kendisi röportaj isteğimi geri çevirmedi, instagramda takip ediyorsanız bilirsiniz, kimseyi kırmadan çok nazikçe yanıt veriyor ve sosyal ağlarda da bloggerlarla olsun müşterileriyle olsun iletişimi çok kuvvetli :) Şimdi sizi kısa röportajımızla baş başa bırakıyorum...


-Öncelikle sizi tanıyalım, isminiz nedir, Moshos Gardendaki pozisyonunuz nedir?
Herkese selamlar, ben Alpaslan, Moshos Garden'ın kurucusu ve baş aktörü olarak tanımlıyorum kendimi...
-Firmanız ve ürünleriniz hakkında genel bilgi verebilir misiniz, bu işe başlarken hedefiniz neydi?
Moshos Garden, sadece %100 bitkisel cilt bakım ürünlerine üzerine çalışır. Felsefemiz gereği ürünlerimizin hiçbirinde kaynağı doğada olmayan hammaddeler yer almaz. Butik üretici olarak tanımlıyoruz kendimizi. Sırf para ediyor diye popüler ürünleri klasik formüllerle üretmek yerine, sadece bitkilerle bu işi nasıl yapabilirizi araştırıp belirli ürünler üzerine çalışıyoruz. Mütevazı bir kadromuz ve küçük bir atölyemiz var ama bu halini seviyorum ben... Bu, büyümeyeceğiz anlamına gelmiyor tabi ama hiçbir zaman para odaklı bir felsefe olmadık, olmayacağız.
Ben kendimi doğa tutkunu olarak tanımlıyorum, elimden geldiğince doğanın bize verdiklerini kullanmaya kullandırmaya çalıştım hep. Bu işe başlarken hedefimiz de kanserojenler, kimyasallar, yapay maddeler içeren ve cildimize sürdüğümüz, içimize nüfuz eden bakım ürünlerinin %100 bitkisel muadillerini üretip, bunları moshos felsefesini benimseyen herkesle paylaşmaktı. Zaten biz hiçbir zaman "müşteri" olarak görmeyiz kullanıcılarımız, moshos felsefesini paylaşan herkes moshos dostudur bizim için...
-Neden Moshos Garden ürünlerini tercih etmeliyiz, sizi diğerlerinden ayıran ne ?
Dediğim gibi ürünlerimiz sadece bitkisel... İçerik olarak tamamen temiz, yani sizin evde saçınıza sürdüğünüz zeytinyağından, yüzünüze sürdüğünüz baldan, kahve telvesinden hiçbir farkı yok. En büyük farkımız, bahsettiğim gibi felsefemiz.
-Müşterilerinizle yaşadığınız diyaloglardan ilginç anılarınız var mı bize aktaracağınız?
Genelde insanlar ürün içeriklerini merak ediyorlar, çok ilginç sorular soruluyor "gerçekten %100 bitkisel mi olamaz ama" diye... Bunu anlatabilmek ilk başta çok zordu ama giderek benimsendi moshos felsefesi. Bir de ürün etkileri ile ilgili ilginç diyaloglar oluyor, beklenenden kısa sürede ve daha etkili sonuç alan dostlarımız tepkilerini çocuksu bir sevinçle dile getiriyorlar ki bu da bizi çok mutlu ediyor.
-Moshos Garden ürünleri ile tanışmak isteyen müşteriler öncelikle hangi ürüne yönelmeli, sizi siz yapan, maskot ürününüz var mı?
Tabi bizim en gözde ürünlerimiz shea kremlerimiz ve sıcak havlu yüz temizleme ürünümüz ve kil maskelerimiz. Shea kremlerimiz ilk ürünlerimizdi, dolayısı ile ilk gözağrımız diyebiliriz. Etkisi inanılmaz, kullananlar gerçekten çok memnun. Sıcak havlu ürünümüz ise Türkiye'de pek de muadili olmayan bir ürün, yanında bir adet havlu ile geliyor. Yüz temizlerken hem bakım yapmak, hem de kendini spa'da hissetmek isteyenler için tam bir terapi yani. Kil maskelerimiz ise bitkisel yağlarla güçlendirildiğinden klasik maskeler gibi cildi kurutmuyor ve cildi ölü hücrelerden arındırırken mükemmel nemlendirme sağlayarak bakımı tamamlıyor.
-Moshos Garden müşterilerine ve müşteri olmayı düşünenlere son olarak ne söylemek istersiniz?
Moshos çok özel bir felsefe, ürünlerimizi kullanmaya karar vermeden önce felsefemize gözatıp, doğadan gelen güce inansınlar derim. Tüm doğal bakım tutkunlarını moshos ile tanışmaya davet ettiğimizi de eklemek isterim.

Alpaslan Bey'e bu güzel sohbet için çok teşekkür ediyorum. Ürün yorumlarına geçiyorum.
Öncelikle Sıcak Havlu Yüz Maskesinden bahsetmek istiyorum. Pek alışılagelmiş bir ürün değildi benim için.Karma cildim için en iyi temizleyiciler jel ve köpük olanlar ve ben senelerdir hep o tür temizleyicilerden kullandım.Bu ise benim için başta zahmetli gibi gelmişti. Özellikle makyajı geceye kadar beklettiğim ve çıkarmaya üşendiğim zamanları düşünürsek kullanışsız olacağını düşündüm. Ancak kullandıktan sonra yorumlarım tamamen değişti. Şimdi her zamanki gibi bakalım, sitesinde bu ürün hakkında neler yazıyor:







Ürün: Sıcak Havlu Yüz Temizleyici, yüz ve makyaj temizliğinde sizi yepyeni bir dünya ile tanıştırıyor. İçeriğindeki %100 bitkisel temizleyici ve besleyici maddeler sayesinde yüzünüzü temizlerken ona iyi davranmanın tadını çıkaracaksınız.
Kullanımı: Ürünü kullanmadan önce bir kaseye sıcak su hazırlayın ve ürün yanında verilen yüz havlusunu kaseye batırıp bekletin. Temizleyiciden bir miktar elinize alıp yüzünüzde temizlemek istediğiniz bölgeye hafif parmak hareketleri ile birkaç dakika masaj yaparak yedirin. Kasedeki sıcak havluyu -fazla suyunu sıktıktan sonra- elinize sararak yüzünüzü dairesel hareketlerle ovun. Böylece yüz temizliğinizi ölü hücreleri de temizleyerek bitirmiş olacaksınız. Makyaj temizliği için artık temizlik pedlerine ve kimyasal temizleyicilere ihtiyacınız kalmadı, tebrikler. . .
Ambalaj: 50 cc cam kavanoz + bir adet yüz havlusu ile
İçindekiler: saf kakao yağı,  doğal balmumu, zeytinyağı, hint, biberiye, yasemin

Ben de aynen anlatıldığı gibi yaptım. Önce kaseye sıcak suyu doldurdum havluyu içine bıraktım, bir kaç dakika beklettim. Burada ürün kullanımıyla ilgili belirtmese de ben yüzüme su çarptım, daha sonra elime temizleyiciden biraz alıp alnıma, çeneme yanaklarıma ve burnuma sürdüm(fondöten,bb krem sürerken kullandığım noktalar).Elimle temizleyiciyi dağıttım, cildime yedirdim.Havluyu alıp cildime masaj yaparak temizlemeye başladım.Temizleyici saf kakao yağı içeriyor, yüzünüzü temizlerken bu kokuyu hissediyorsunuz. Eğer kakao kokusundan hoşlanmıyorsanız bu sizi rahatsız edebilir ancak sanırım yasemin ile biraz dizginlenmiş bu koku. Sanırım yaklaşık 3 dakika yüzüme masaj yaparak temizlemeye devam ettim. En sonunda yüzümü duruladım ve hafifçe kuruladım.





Havluyu da suya tutup üründen arındırdıktan sonra, kuruması için astım. (Biliyorsunuz bakteriler ıslak ortamlarda daha hızlı çoğalıyorrr!!)





Havlunun etiketi böyle. Ikea yazıyor marka olarak, ne çok yumuşak ne çok sert bir kumaşı var.
Etkilerine gelecek olursak; cildim gıcır gıcır oldu resmen. Evet tam olarak tarifi bu. Günlük temizleyici olarak Bioderma Sebium Jel'i kullandıktan sonra yüzümde daha yumuşak bir his oluyordu. Kokusu beni rahatsız etmedi, hatta o kokuyu alınca psikolojik olarak 'Oh be doğallığın keyfini sürüyorum yüzüme' diyorsunuz :)
Benim cildim hassastır, hemen kızarır, kaşınır. Sivilceye meyillidir, özel dönemlerde, abur cuburu çok tükettiğimde, canımı sıktığımda( ne alakaysa, sultanın canı sıkılıyor, hadi sivilcecan kardeşler,omuz omuza,sultana destek olmak için günyüzüne çıkalım mı diyorlar anlamıyorum) sivilce çıkar,yağlıya dönük karmadır. Mutlaka o yağ dengesini sağlayacak(kurutmayacak-yağlandırmayacak) ürünler kullanmam gerekir. Yani böyle bir cilde sahibim. Sonra da vay efendim niye bu kadar çok ürün kullanıyorsun, az bile böylesi cilde az! Neyse, sitemlerime sonra devam edeyim a dostlar, ne diyordum, benim cildim hassastır, ama bu temizleyici de yüzümü ovalamama rağmen herhangi bir iritasyona sebep olmadı, kızarıklık,yanma hissetmedim.



Sert bir yapısı var. Yani ürünü akışkan bir kıvamda hayal etmeyin. O katılığı nasıl anlatsam bilmiyorum, jel kıvamı değil yalnız. Parmağınızı kavanoza bandırmanız gerekiyor adeta :) Birazcık bu kısımdan hoşlanmadım, mıncıkladığımız ürünlerin bir süre sonra hijyen açısından sıkıntısı çıkabiliyor. Tüpte olsa daha iyi olurdu sanki ? Fiyatı 14 TL bu arada ve 50 cc. Bereketli bir ürün, hergün kullanımda birkaç ay gideceği kanaatindeydim. Doğal bal mumu içeriyor. Hah tamam şimdi buldum, kıvamını tarif ediyorum, bildiğiniz vazelinden bir tık daha katı bir yapıda, az bir miktar alsanız da hemen yayılıyor yüzünüzde.
Sonuca gel canım amma uzattın diyorsanız, bir yüz temizleyiciye ihtiyacınız varsa ya da ihtiyacınız yoksa ama 'Ne asortik bi ürünmüş arkadaş havlusuyla birlikte mi gönderiyorlar anlamadım, nerden alacaz,nerden bakacaz' diyorsanız, şuraya tıklayın ve bu ürünü sipariş edin arkadaş! İlk Moshos Garden ürününüz olsun, devamı kesinlikle gelecek. Ben saç maskesini de denedim ve siteye girip inceleyip sepetimi oluşturdum bile! Şurdan da siteyi inceleyebilirsiniz, en azından ürünler hakkında bilgi sahibi olursunuz, neyin içinde ne var, ne işe yarıyormuş bakarsınız. Ben ürünler elime ulaşmadan önce böyle bir araştırma yapmıştım :)
Saç maskesinin yazısı da gelecek, onun kokusunu o kadar sevdim ki. Mangolu herşey benim olsun :)
Bugünkü sohbetimiz bu kadar,
bana zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim,
güzel kalın :)

4 yorum:

  1. sıcak havlu ile temizleme işini ben sevdim ama ya biraz fazla yağlı ya da ben çok sürüyorum :)

    YanıtlaSil
  2. peki bu ürün nereden geliyor istanbul mu

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya bende bu urunden iki tane var da acaba buzdolabında mi saklayayim yoksa ikiside kalsin mi odamda

      Sil

Yorumlarınız benim için değerli, teşekkürler.