25 Şubat 2014 Salı

Missha Perfect Cover BB Krem No 23 ve 27

Herkese merhaba. Bugün çoğu blogda çoktan yazılan çizilen,peşinde çok koşturanı olan bir süre Türkiye'de bulunmayan, daha sonra gelir gelmez stoğu tükenen Missha Perfect Cover BB kremden bahsedeceğim.





Ben de, Türkiye'ye gelmesini bekleyen ve gelir gelmez alanlar kervanındaydım. O kadar çok övülmüştü ki, swatchlarını ( bu kelimenin Türkçe çevirisi nedir yahu!? ) da çok beğenmiştim. Fondöten kullanmaktan pek hazetmiyorum, en azından iyileştirici vb. özelliği olanları kullanmayı tercih ediyorum. Missha da bu yüzden çok ilgimi çekmişti. Özellikle Koreli kızların o bebeksi ciltlerinin sırrı olduğunu da öğrenince 'Biz Türk kızlarının neyi eksik ulen' diye atarlanıp hemen almıştım.
Benim kullandığım ilk Missha Perfect Cover BB Krem 21 numara olmuştu. Ben nazik cildimin(!) ne tepki vereceğini kestiremediğimden önce 20 ml. lik küçük boyunu alıp denemiştim. 21 numara bana bir tık açık olmuştu. Onun görseli yok çünkü ben onu alıp kullanalı bitireli 3 yıl oldu nerdeyse. 20 ml. lik boyu hergün kullanmama rağmen bana 4 ay gibi bir süre yetmişti. Onu sürdüğümde herkes 'Cildin ne kadar canlı olmuş' diyordu.Gerçekten verdiği etki tamamen bu, parlaklık ve yağlılık görüntüsü değil, tamamen canlılık görüntüsü.21 açık gelince ben 23 numara sipariş ettim ve iyi ki de ettim. Bu renk tonu cildime tam oturdu. Resimde gördüğünüz de 20ml. lik boyu. %60 lık kısmı duruyor, eylülden beri ara ara kullanıyorum. 42 faktör güneş koruması içerdiğinden kışın elim pek gitmiyordu ancak yazın yine gözdem olacak.





Ben 23 ün daha başındayken, cüzdanımdaki paralar rahat edemediği için ben 'Acaba bana 27 numara nasıl olur' diye düşünmeye başladım ve kendimi Missha'nin TR online sitesinden sipariş verirken buldum. Öncelikle şunu belirteyim, sipariş konusunda müthiş hızlı bir site. UPS kargo ile gönderiyorlar ve hızlarına hayranım! 2 gün içinde ürün sapasağlam elinizde oluyor ve kapıda ödeme imkanı da var. 30 tl ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsiz.
23 mahzun mahzun kumasının gelmesine alışmaya çalışırken sonuç hiç de beklediğim gibi olmadı, 27 bana bir tık koyu geldi. Sanırım bu açgözlülüğümün cezasıydı. Aslında yazın bronzlaşınca belki ten rengime uyabilirdi ama bu da stok çekmecisinin derinliklerini boyladı. Sadece geldiği gün yüzümde denedim ve bir de bu yazının swatchları için deneniyor. Bunu blog satışı için düşündüğüm ürünler arasında elimden çıkarabilirim,belki.




Burada bileğimde hiçbir şey yok, damarlarım belli oluyor gördüğünüz gibi.







Bu fotoğrafa belli oluyor aslında, 23 cildime tam otururken, 27 gayet koyu olmuş. Bu fotoğraflar flaşlı çekildi bu arada.









Ne çok lak lak ettim, bu ürünün özelliklerini sıralamam gerekirken :) Şimdi başta söylediğim gibi ürün hakkında hemen hemen her blogda yazı bulabilirsiniz. Ben de bu yazıları okudum tabi ki sizin gibi. O yüzden o yazılarda nadir geçen özelliklerini sayayım size:


  • Ürünün 21,23 ve 27 numaralarını deneme fırsatım oldu. 21 ve 23 koyu kıvamda.27 daha akışkan.
  • 21 ve 23 açık tenliler için uygun, 27 de aslında açık-buğday tenliler için uygun denilebilir.
  • Ürünün çok hoş bir kokusu var, gerçekten mis gibi kokuyor, beni hiç rahatsız etmedi, hatta eğer elimle uyguluyorsam elimi yıkayana kadar burnuma götürüp birkaç kez kokluyorum, manyak mıyım neyim :)
  • İlk sürdüğünüzde şak diye doğal bir görüntü vermiyor, 10 dakika sonra o görüntüyü yakalayabilirsiniz
  • Cildiniz çok yağlı değilse( benim cildim karma) parlama sorununun çok olacağını düşünmüyorum. Sadece 4,5 saat sonra burun kenarlarım yağlanmıştı.O yüzden ben missha bb krem kullandığımda pudra kullanmıyorum.
  • BB krem arayanların denemesi gereken bir ürün.Çünkü kesinlikle insanın aklında çok kalıyor.Deneyin, aklınız kalmasın, büyük ihtimal deneyen kesimin çoğunluğu gibi siz de memnun kalacaksınız.
  • Ürün maalesef paraben içeriyor, ben paraben mevzusu ilk çıktığında çok takmıştım bu mevzuya, o sıralar kozmetiklerde çok dikkat ediyordum ama bir süre sonra takip edemiyorsunuz. Cildiye doktorum da 'Çoğu ürünün içinde paraben bulunur, paraben yoksa onun muadili başka bir kimyasal vardır.Bildiğin ürünlerden şaşma(Başıma iş çıkarma demek oluyor), sadece şampuan ve duş jellerinde olmamasına dikkat et' diye beni teselli ettikten sonra - ki benim de böyle bir teselliye ihtiyacım vardı -çünkü kozmetik mağazalarında kasaya kadar götürdüğüm ürünü aa bunda paraben varmış deyip geri yerine bırakınca bir sürü buruşuk surat çekmek zorunda kalmaktan kurtuldum.
  • Sahteleri de üretiliyormuş ancak ben hep yukarıda yazdığım siteden aldığım için orjinal-sahte karşılaştırması nasıl yapılıyor bilmiyorum. O yüzden şuna dikkat edin, şöyleyse orjinaldir, böyleyse sahtedir diyemiyorum.
  • Missha birçok bb krem üretiyor. Ben aldığımda bir kaç çeşit vardı. Ben de araştırmalarım sonucunda karma cildim için en uygun olanının bu olduğuna karar verdim ve bunu almaya devam ettim.Farklı cilt tipleri için güzel seçenekler var. Ben de özellikle Signature olanı merak ediyorum.
Benim meşhur Missha Perfect Cover hakkındaki yorumlarım bunlar. Umarım keyif almışsınızdır. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere,
güzel kalın :)

13 yorum:

  1. Bende cok merak ediyourm bu urunu ama denemeden almak istemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım maalesef magazalarda satılmadığı için deneme imkanı yok, ancak bir arkadaşında varsa deneyip oyle karar verebilirsin ya da blogdaki yazılardaki swatchlardan bakıp kendine uygun rengi seçebilirsin

      Sil
    2. ankara kentpark AVMde -1. katta missha mağazası var deneyebilirsiniz hatta tek kullanımlık numunesini alabilirsiniz

      Sil
  2. bende alıcam aklımda uzun zamandr , siteyi aradım bilgide aldım konuştuğum bayan çok tatlıydı ve ilgiliydi ben signaturenin numune lerinide istedm siparişimde ama ellernde yokmuş bi hafta bekleyn gelicek dedi bende şuan beklemedeym ztn büyük ihtimal benmde yazın daha çok kullanacğm bi ürün olacak,;) yazında başarılı olmuş ayrıca hakkaten swatch ın türkçe de kullanacağmz bi adı yok mu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa kesinlikle evet o bayan ın ismini hatırlamıyorum ama ben de konuşmuştum çook ilgili, yazın kullanılması daha iyi diye düşünüyorum güneş koruması yuksek hem de :)

      Sil
    2. teşekkür ederim güzel sözlerin için, sanırım yok bu blogger dilinde yaygın bi kelime galiba :))

      Sil
  3. harika bir review olmuş! yazını okur okumaz siteden sipariş verdim. umarım ben de memnun kalırım :) sevgiler <3

    YanıtlaSil
  4. Missha müthiş arkadaşlar,Mutlaka deneyin .Üstelik firma deneme boylarını istediginde ücretsiz gönderiyor.Boşa diger markalara para vermeyin.Hem bütçeyi yormadan hemde her cilde uygun ürün secenegi mevcut.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneme boyunu email aracılığıyla mı istediniz acaba?

      Sil
  5. Missha müthiş arkadaşlar,Mutlaka deneyin .Üstelik firma deneme boylarını istediginde ücretsiz gönderiyor.Boşa diger markalara para vermeyin.Hem bütçeyi yormadan hemde her cilde uygun ürün secenegi mevcut.

    YanıtlaSil
  6. İçeriğindeki paraben ve zararlı maddeler beni tereddüte düşürüyor :(

    YanıtlaSil
  7. Merhaba sizin ten renginiz nedir acaba ben esmer tenliyim ama çok koyu değil ten rengim tam otursun istiyorum sizce hangisini tercih etmeliyim

    YanıtlaSil
  8. Merhaba sizin ten renginiz nedir acaba ben esmer tenliyim ama çok koyu değil ten rengim tam otursun istiyorum sizce hangisini tercih etmeliyim

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için değerli, teşekkürler.